Duminica Ortodoxiei: Mitropolitul Emmanuel regretă absența reprezentanților celorlalte jurisdicții ortodoxe prezente în Franța la slujirea din Paris

În data de 17 martie 2019, în Biserica Sfântul Ștefan din Paris, la Sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei, Mitropolitul Emmanuel al Franței (de sub Patriarhia Ecumenică) a vorbit despre importanța acestei sărbători, dedicată restaurării cultului icoanelor în Biserica Ortodoxă, din anul 843, precum și despre problemele cu care Ortodoxia se confruntă în prezent.

Acesta a menționat în special “acordarea istorică a autocefaliei Bisericii Ucrainene de către Patriarhia Ecumenică și rolul martirilor Constantinopolului de-a lungul secolelor”.

Arhiepiscopul Emmanuel a criticat, totodată, modul în care Patriarhia Moscovei a reacționat la acordarea Tomosului de autocefalie noii Biserici Ortodoxe Ucrainene și atitudinea altor Biserici Ortodoxe autocefale „care au uitat ce au primit de la Biserica-Mamă a Constantinopolului”.

Arhiereul și-a exprimat regretul față de absența reprezentanților celorlalte jurisdicții ortodoxe prezente în Franța la această sărbătoare. În cele din urmă, a subliniat necesitatea strângerii laolaltă a tuturor ortodocșilor, mai ales din Franța, pentru o mărturisire comună a Ortodoxiei în țară.

Mitropolitul Emmanuel i-a salutat pe Ambasadorii Greciei, Ciprului și Ucrainei, pe ierarhii Tronului Ecumenic și pe credincioșii prezenți la această sărbătoare.

(Traducere și foto după un raport publicat în revista franțuzească Orthodoxie)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.