Patriarhul Chiril cere ca Biserica Rusă și Biserica Greciei să rămână unite

Sigla Târgului Internațional de Tursim din Moscova

Patriarhul Chiril al Moscovei a primit, pe 13 martie 2019, delegația Biroului de Pelerinaje Sinodal al Bisericii Greciei, aflată la Moscova pentru a participa la Târgul Internațional de Turism.

Delegația a fost primită la Mănăstirea Novospassky, situată în apropiere de centrul Moscovei, unde Patriarhul Chiril a participat la Slujba Pavecerniței Mari și a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Primatul a primit cu căldură delegația, cerându-i acesteia să transmită salutările sale Arhiepiscopului Ieronim al Atenei și membrilor ierarhiei Bisericii din Grecia, menționând că “…Bisericile surori din Grecia și Rusia ar trebui să rămână, ca și oamenii lor, mereu unite în Hristos”, dincolo de tendințele cunoscute care nu au în mod clar nimic de a face cu Biserica Ortodoxă și cu Credința și “care provoacă probleme din când în când, cu scopul de a crea o diviziune între noi, cu consecințe imprevizibile”.

Conform publicației Romfea, delegația a transmis, la rândul său, salutul frățesc al Arhiepiscopului Ieronim al Atenei și al Sfântului Sinod. Delegația Bisericii Greciei va părăsi Rusia astăzi, 16 martie 2019, ultima zi a expoziției amintite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.