publicat în: Arhivă

Pentru că oamenii voiau să vadă cerescul ca pământesc…

“În Vechiul Testament au existat mai mult de 50 de profeții despre Hristos. S-a vorbit despre felul în care El va veni, în ce oraș Se va naște și că Se va naște din Fecioara, iar o stea va străluci pe cer…

ÎNSĂ când S-a născut Pruncul Dumnezeu, iar cei mai influenți din vremea aceea au mărturisit despre El – Dreptul Simeon și Proorocița Ana – nimeni nu a vrut să înțeleagă acest lucru. Au început persecuția împotriva lui Hristos.

DE CE?
Pentru că oamenii voiau să vadă cerescul ca pământesc, eternul ca temporar, duhovnicescul ca decădere și cenușă.

Aceasta este o lecție lămuritoare pentru noi: în vremea noastră, mulți nu iau seama la Sfinții Părinți, nu mai ascultă glasul Sfintei Scripturi. Dar fiecare persoană are, în viața sa, ocazia întâlnirii cu Dumnezeu. De aceea, să-l rugăm pe Simeon cel Drept, să se roage pentru ca noi să avem ocazia de a auzi vocea lui Dumnezeu în inima noastră”.

(traducere și prelucrare Lăcașuri Ortodoxe®, după un cuvânt rostit în 14 februarie 2019, în ajunul Sărbătorii Întâmpinării Domnului – după calendarul vechi iulian – de Mitropolitul Gheorghe de Nijni Novgorod și Arzamas, la o Slujbă de Priveghere oficiată în Catedrala Învierii lui Hristos, din orașul Dzerjinsk/ foto)