O delegație a Patriarhiei de la Constantinopol s-a întâlnit cu Președintele Poroșenko

Delegația oficială a Patriarhiei de Constantinopol, care s-a deplasat la Kiev pentru întronizarea Mitropolitului Epifanie, s-a întâlnit, pe 4 februarie 2019, cu Președintele ucrainean Poroșenko. Președintele și-a salutat oaspeții și a mulțumit călduros delegației Patriarhiei de Constantinopol pentru participarea la acest eveniment.

“Aș dori să transmiteți salutul meu cald și mulțumirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, pentru acest eveniment. Acest lucru a fost posibil datorită dragostei sale mari pentru Ucraina și ucraineni”, a declarat Președintele Poroșenko, citat de publicația grecească Romfea.

El a menționat, de asemenea, că acordarea Tomosului a devenit posibilă datorită eforturilor depuse de exarhii Patriarhiei de Constantinopol în tot acest timp.

La rândul său, Mitropolitul Franței, Emmanuel, l-a asigurat pe Președintele ucrainean de sprijinul constant al Patriarhului Ecumenic Bartolomeu față de noua Biserică.

“Sanctitatea Sa a avansat în chestiunea acordării autocefalei, pentru că a fost cerută de poporul Ucrainei. Sunteți primul cetățean ucrainean care s-a angajat, aș spune, în această sarcină dificilă, dar în același timp o mare oportunitate”, a adăugat Mitropolitul Franței.

El a menționat, de asemenea, că delegația l-a inclus și pe egumenul Mănăstirii Xenofont, Părintele Alexei, subliniind că “în această mănăstire din Athos a fost realizat documentul istoric al Tomosului de autocefalie”.

Președintele ucrainean a mulțumit egumenului Alexei al Mănăstirii Xenofont și și-a exprimat speranța că, în viitorul apropiat, va vizita Muntele Athos și mânăstirea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.