Mitropolitul Nicolae de Ftiotida cheamă la marșul pentru Macedonia, din Atena, împotriva falsificării istoriei

Astăzi, Mitropolitul Nicolae de Ftiotida a lansat un apel către clerici și credincioși, a cărui traducere o prezentăm mai jos:

DECLARAȚIE

a Mitropolitului Nicolae de Ftiotida

Pentru că am descoperit că, în climatul de anomalie politică din ultimele zile, a fost încălcat spiritul democrației, ignorând opinia majorității covârșitoare a poporului grec cu privire la problema Macedoniei, am decis să cerem credincioșilor poporului grec ortodox să lupte pentru demnitatea greacă și pentru contracararea falsificării adevărului istoriei naționale privind Macedonia modernă.

Biserica noastră – și de această dată – se identifică și se îndreaptă către popor spre a-și face auzită vocea, că Macedonia a fost, este și va rămâne elenă.

Îi chem pe ierarhii macedoneni, clerici și oamenii credincioși să se alăture Mitropoliei de Ftiotida, în Marșul Macedoniei, programat pentru duminică 20 ianuarie, în Piața din Atena.

Biserica este chemată să păstreze din nou mândria noastră națională.

+ Nicolae de Ftiotida

Lăcașuri Ortodoxe® 2019

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.