Ședință Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Președintele Poroșenko nu a avut loc

Ședința prevăzută pentru 13 noiembrie, a episcopilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Președintele Poroșenko, nu a avut loc

Întâlnirea planificată între Președintele Poroșenko și episcopii Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei nu a avut loc. Aceasta trebuia să aibă loc marți, 13 noiembrie 2018, la Lavra Peșterilor din Kiev. Președintele ucrainean a cerut ca întâlnirea să fie mutată la centrul cultural „Dom Ukrainski“ [Casa Ucrainei], dar episcopii au refuzat, rămânând deschiși în ce privește această întâlnire, cu condiția ca ea să aibă loc pe un teritoriu ecleziastic.

“Cu toate acestea, Președintele a refuzat această întâlnire. În aceste condiții, Adunarea Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene își confirmă dorința de a se întâlni cu Președintele Ucrainei, dar pe teritoriul ecleziastic” – s-a specificat într-un comunicat oficial bisericesc, citat de publicația rusească Pravlife.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.