Astăzi, toată Slobozia a ieșit în stradă

Astăzi, toată Slobozia a ieșit în stradă.

Icoana Maicii Domnului, de la Sihăstria, a ajuns în Baragan.

Participarea la procesiune a fost una cu cel puțin o treime mai mare decât la evenimentele precedente, demonstrând care ar fi fost prezența la referendum dacă nu s-ar fi sugerat implicarea politicului în realizarea acestuia. Ca niciodată până acum, valul de oameni nu a mai reușit sa fie stavilit de limitele impuse inițial de jandarmi, acesta reușind sa umple atât șoseaua, cat și trotuarul foarte lat, care o străjuiește, transformându-se totul într-o mare de oameni, în jurul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului și a întâistătătorului locului, Preasfințitul Episcop Vincențiu.

Traversând o vreme marcată crunt de secetă, care pare sa amenințe producția de anul viitor a grânarului României, acest val, cu siguranță prin credința sa și modul cuvios de a întâmpina un Sfânt Odor închinat Fecioarei Nascatoare de Dumnezeu – cea care, prin rugăciunile sale, mijlocind în fața Stăpânului, va îmblânzi fața Acestuia și-L va înmuia – va adapa acest pământ încercat, din Sudul României.

După un Te Deum prin care localnicii și credincioșii eparhiei au adus laolaltă mulțumiri lui Dumnezeu, plecându-se în fața Sfintei Icoane din renumita Lavră în care altădată sihastrii sfinți, iubiți duhovnici ai neamului, au viețuit – Pr. Paisie Olaru, Ilie Cleopa – formând pe calea duhovniciei viitori mari Patriarhi, aceștia s-au deplasat în procesiune pana la Mănăstirea Istorică a cetății.

În jurul orei 16, practic miile de credincioși au luat cu asalt zidurile mănăstirii, recucerind duhovnicește lăcașul sfânt în care să-și verse rugăciunile lor către Maica Domnului, poposita din nou la ei, pe parcursul a aproape o săptămână de găzduire. Tineri urcați pe meterezele Mănăstirii, încercând sa surprindă de “cat mai aproape” de Sfânta Cruce a Clopotniței, imagini pe telefoanele proprii, știind și mărturisindu-ne (chiar dacă erau doar în clasa a VI-a, cum s-au prezentat) ca “e bine sa urci cat mai sus, ca sa vezi cat mai bine”, păzind hainele și ghiozdanele colegilor “fugiți” pentru asta de la școală, aveau sa cânte într-un glas cu Episcopul și preoții lor, rasunand spre lumea din afara, “Apărătoare Doamna…”.

Un baldachin plin de flori de toamna a inflorit a primăvară prin așezarea unei Sfinte Icoane, sosita tocmai din Moldova pentru a arăta credința Baraganului.

Si, un Episcop alături de preoții și credincioșii pe care laolaltă îi păstorește au îngenunchiat în fata ei, în rugăciune, chemând cu bucurie la Înviere.

Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.