ALBUM FOTO: sfințirea picturii Mânăstirii Cocoș

În data de 4 noiembrie 2018, a avut loc sfințirea picturii Mânăstirii Cocoș, din judetul Tulcea.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a slujit împreună cu ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos și PS Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor. De asemenea, la slujbă a participat și Preacuviosul Părinte Iov, starețul Sfintei Mânăstiri Halmyris – Murighiol, Tulcea, unde se află cele mai vechi sfinte moaște descoperite la noi în țară: Sfintele Moaște ale Sfinților Mucenici Epictet și Astion. Pictura care a fost sfințită a fost realizată în mozaic auriu de 24 K.

Cu aceasta ocazie, Părintele Lazăr Movileanu, cel care s-a ocupat personal de strângerea fondurilor necesare realizării picturii în mozaic, a fost ridicat la rang de Protosinghel. În pagina web dedicată articolului de față, aparținând Agenției de știri Lăcasuri Ortodoxe, puteti vedea un album foto cuprinzător realizat cu această ocazie.

Text și album foto, pentru Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe®,

corespondent în zonă: Valeriu Leonov

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.