publicat în: Arhivă

Mitropolitul Naum de Ruse, la împlinirea a 50 de ani. Trei Ierarhi români i-au fost alături

Mitropolitul Naum de Ruse, membru de onoare al Asociației Lăcașuri Ortodoxe [un alt link găsiți și aici: https://lacasuriortodoxe.ro/d/lonews/k13/bulgaria-varnentsi-lacasuri-ortodoxe-a-transmis-in-direct-in-premiera-din-strainatate-foto/ ], a aniversat împlinirea a 50 de ani, chiar în ziua cinstirii Sfântului Ioan de Rila, vineri, 19 octombrie 2018, conform unui raport al Episcopiei Giurgiului, care citează surse din Patriarhia Bulgară.

Momentul festiv a fost marcat prin oficierea Sfintei Liturghii Arhierești în Catedrala din Ruse, alături de ierarhi din mai multe Biserici Ortodoxe surori: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, şi PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat, de asemenea, un mesaj de felicitare Înaltpreasfinţitului Părinte Naum, alături de mesaje sosite din partea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu și a Mitropolitului Onufrie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice.Totodată, IPS Mitropolit Nicolae de Plovdiv a citit o adresă de felicitare, în numele Sanctității Sale Patriarhul Neofit al Bulgariei, felicitându-l și în nume propriu și dorindu-i mulți ani în slujirea plină de har.

Cu ocazia aniversării celor 50 de ani, Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a dăruit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Naum o icoană cu chipul Sf. Ioan de Rila, precum și alte daruri, iar Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului i-a dăruit Mitropolitului bulgar icoane cu Sfânta Fecioară Maria și Sfântul Ioan de Rila, alături de un Engolpion.

După oficierea Sfintei Liturghii, cei prezenți l-au putut felicita personal pe Mitropolitul Naum de Ruse, considerat un prieten apropiat și bun al Patriarhiei Române, în cadrul unei recepții speciale organizate în clădirea eparhială din Ruse.

Mai multe informații apărute în paginile web Lăcasuri Ortodoxe, despre Mitropolitul Naum de Ruse, găsiți accesând adresa: https://lacasuriortodoxe.ro/ro/cautare/?q=naum .