Pr. Protoiereu Gheorghe Colțea va conferenția în București, pe 28 octombrie

În data de 28 octombrie 2018, Părintele Protoiereu Gheorghe Colțea va sustine o conferință în Capitală, pe tema: „Rolul istoric și destinul, poporului român în iconomia lucrării lui Dumnezeu”.

Conferința va avea loc în Biserica “Șerban Vodă” din București, organizatori ai acesteia fiind parohia amintită și Dl. Dr. teolog Stelian Gomboș.

Ziua conferinței este o zi de Duminică – zi liturgică închinată Învierii Domnului, imediat după Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor – în care Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește în mod deosebit pe Sfântul Ierarh Iachint, Mitropolitul Țării Românești, alături de Sfinții Mucenici Terentie, soția sa Neonila si cei 7 fii ai lor, și de Sfântul Ierarh Firmilian, Episcopul Cezareei Capadociei. Duminica va fi cea de-a 24-a după Rusalii, fiind marcată prin pasajul Evanghelic al Învierii fiicei lui Iair, precedând ziua de sărbătoare închinată Sfintei Cuvioase Mucenițe Anastasia Romana și Sfinților Cuvioși Avramie și Maria, nepoata acestuia.

În prezent, Părintele Gheroghe Colțea este paroh în Moeciu de Jos și Protopop de Bran-Zărnești, în cadrul Mitropoliei Ardealului, în Arhiepiscopia Sibiului. Ca rod al unei strădanii duhovnicești și al unei implicări curajoase, răspunzând glasului tainic al Duhului Sfânt, a scos la lumină sfintele moaste a trei mari cuvioși care au viețuit în pustnicie la Peștera Ialomiței din Munții Bucegi – Cuviosul Egumen Mihail, Cuviosul Antonie și Cuviosul Pustnic necunoscut – așteptând ca aceștia trei să fie, la vremea cuvenită, trecuți în calendarele bisericești, între cei mai valoroși monahi pe care Ortodoxia românească i-a dăruit în secolul XX.

În urmă cu mai mult de jumătate de an, Lăcașuri Ortodoxe lansa un film documentar, cu o lungime de 40 de minute, prin care urmărea să prezinte publicului o parte a României mai puțin cunoscută și mediatizată, dintr-o perspectivă unică și dumnezeiască: cea a Vechiului și Noului Testament. Pelicula, intitulată “România: Gură de Rai”, se bazează pe un interviu realizat tocmai cu mult-iubitul Pr. Gheorghe Colțea, Protopop de Bran-Zărnești, atragând atenția spectatorului asupra spațiului în care acesta trăiește, a cărui sfințenie nu va putea fi cuprinsă niciodată îndeajuns prin cuvânt.

Până la ocazia mult-așteptată, din ziua de Duminică, 28 octombrie, când, începând cu ora 18:00 îl veți putea întâlni personal în Biserica “Șerban Vodă” din București – accesul fiind liber – vă invităm să-l revedeți pe Pr. Gheorghe Colțea, intrând din pagina web Lăcașuri Ortodoxe dedicată articolului de față, pe adresa link indicată a filmului prezentat în rândurile de mai sus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.