Exarhii Patriarhiei Ecumenice, întorși la Kiev, l-au asigurat pe Președintele Poroșenko: SUNTEM ÎN FAZA FINALĂ!

Exarhi Patriarhiei Ecumenice, Arhiepiscopul Daniel de Pamphilon și Episcopul Hilarion de Edmonton, au avut marți, 16 octombrie, o întâlnire cu Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

„- Ne-am întors din Fanar, să continuăm lucrările care se află în faza finală și care ne vor conduce la Adunarea Episcopilor, pentru a alege șeful Bisericii Autocefale și, apoi, la prezentarea documentului final al Tomosului de Autocefalie”, a spus Arhiepiscopul Daniel de Pamfilon. El a mai declarat că exarhii sunt pregătiți să colaboreze cu șefii “Bisericilor” din Ucraina, inclusiv cu ierarhii Bisericii Ortodoxe a Patriarhiei Moscovei.

Arhiepiscopul Daniel transmis salutul Patriarhului Ecumenic, Președintelui Poroșenko, și aprecierea pentru eforturile depuse de acesta din urmă pe durata procesului, în scopul unificării tuturor creștinilor ortodocși din Ucraina.

“- Nu cred că mă înșel când spun că este vorba despre o decizie istorică a Bisericii-Mamă în ceea ce privește Ucraina”, a spus Arhiepiscopul Daniel.

La rândul său, Episcopul de Edmonton a adăugat că „Patriarhia Ecumenică, asemenea păstorului bun“, a lăsat celelalte 99 de oi și a luat decizia, din 11 octombrie, să recâștige oile pierdute și să unească milioanele de creștini ortodocși care au călătorit pe calea sacrificului spre Golgota.

“Patriarhia Ecumenică se manifestă ca Biserică-Mamă, pentru viitorul copiilor ei” – a mai amintit acesta. În cele din urmă, Președintele Poroșenko a mulțumit Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, pentru decizia sa, subliniind că „forța produsă de Biserica-Mamă s-a opus încercărilor celor care obstrucționează unitatea noastră, arătând marea valoare a Patriarhiei Ecumenice și a Bisericii-Mamă”.

Traducere, adaptare și interpretare: Lăcașuri Ortodoxe® 2018

după un raport al publicației grecești Romfea

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.