Biserica Ortodoxă Rusă urmează să rezolve problema îngrijirii pastorale a rușilor de pe teritoriul Patriarhiei de Constantinopol

„Desigur, ruptura cu Constantinopolul este o problemă care îi poate afecta pe compatrioții noștri care trăiesc departe de casă“, a declarat marți, 16 octombrie 2018, pentru agenția rusească Interfax, secretarul Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Protopopul Igor Iachimciuc.

Conform acestuia, abia acum se pune problema îngrijirii lor pastorale pe teritoriul canonic al Bisericii Constantinopolului care de facto se angajează în schismă.

“A trecut o singură zi de la sesiunea Sinodului de la Minsk și nu putem rezolva această problemă, dar o vom face”, a spus Pr. Igor. El a adăugat că decizia ruperii comuniunii cu Constantinopolul a fost necesară, dar și dificilă.

„Evident, aceasta va provoca neplăceri multor ruși din străinătate, mai ales celor care au plecat și locuiesc permanent în Turcia și în insulele grecești, tuturor celor care s-au căsătorit acolo sau sunt pur și simplu sunt turiști”, a continuat Protopopul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.