Patriarhul Serbiei: Ceea ce face Patriarhul Ecumenic E DE NEMAIAUZIT!

Conform unui raport al publicatiei grecești Romfea, Patriarhul Serbiei a vorbit, pentru canalul de televiziune al Bisericii Ortodoxe Sârbe “HRAM”, pe marginea evenimentelor legate de situația Bisericii din Ucraina:

”În prezent, Biserica se află într-o mare încercare.

O încercare, o ispită care îi incită pe întâiul ierarh al Bisericii noastre, Patriarhul Constantinopolului, să ia o decizie care poate fi catastrofală pentru Biserică, să facă ceea ce el nu are dreptul să facă: să recunoască o Biserică schismatică și chiar să-i acorde autocefalie, de nemaiauzit!

Credem că toate Bisericile vor face totul pentru a arăta cât de catastrofală este această decizie, astfel încât să nu ajungem la diviziune chiar în Biserică, ceea ce este și mai catastrofal.

Sperăm că Domnul ne va salva din această încercare”.

Un material video cu această declarație, recomandat de revista franțuzească Orthodoxie, poate fi văzut intrând din pagina dedicată articolului de față pe platforma web Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro), pe adresa indicată

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.