Politicienii îl recompensează pe Patriarhul Ecumenic, pentru apărarea mediului înconjurător

În data de 4 octombrie 2018, Parlamentul Grec și Asociația Constantinopol l-au răsplătit pe Patriarhul Ecumenic pentru contribuția sa bogată în protejarea mediului, în cadrul unei ceremonii organizate la Megaron Mousikis, în Atena.

Ceremonia a avut loc în prezența Președintelui Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, a clasei politice și a ierarhilor Bisericii.

În discursul său de deschidere, Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, a declarat:

“Cu mare plăcere sunt aici, astăzi, la acest eveniment, care este punctul culminant al turneului nostru comun de trei zile, două dintre ele în Creta, Parlamentul Grec recunoscând în persoana dvs. contribuția neprețuită pe care ați avut-o în protejarea mediului.

Nimeni nu poate pune la îndoială rolul preponderent pe care l-ați jucat în chestiunea protecției mediului, care se extinde dincolo de frontierele țării noastre, de limitele Ortodoxiei în sine și care implică toate dimensiunile ființei umane”.

În cadrul evenimentului, Patriarhul Ecumenic a fost numit și președinte al Asociației Constantinopol din Atena.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.