Decizia Patriarhiei de Constantinopol ESTE UN ACT ILEGAL – Mitropolitul Ilarion

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, a descris ca fiind un „act ilegal“ decizia Patriarhiei Constantinopolului în problema ucraineană, conform portalului Iisus:

„Am aflat decizia Patriarhiei de Constantinopol privind înființarea stavropighiei la Kiev, reabilitarea liderilor schismatici și abrogarea actului canonic din 1686, pe când participam la Congresul Liderilor Religiilor Lumii și ai Religiilor Tradiționale adunați în Astana.

Mitropolitul Emmanuel al Franței [din Patriarhia Ecumenică], participant regulat la congresele anterioare, a fost de asemenea așteptat aici, dar nu a venit. Acum înțeleg de ce!

Decizia era previzibilă. Toată logica acțiunilor din Constantinopol, din aprilie, a condus la asta. Canoanele Bisericii au fost încălcate, unitatea ortodoxă a fost ruptă, interferența Patriarhiei din Constantinopol în limitele canonice ale Bisericii Ruse a fost documentată “formal”.

Răspunsul Patriarhiei Moscovei la actul culpabil al Patriarhului Constantinopolului va fi dat la ședința Sfântului Sinod, care va avea loc pe 15 octombrie la Minsk. În ajunul Sărbătorii Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ne rugăm cu Patriarhul nostru pentru Biserica Ortodoxă Rusă, care include milioane de credincioși, reunind popoarele din Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan și din alte țări din spațiul canonic, cu convingerea fermă că porțile iadului nu o vor birui și că Preasfânta noastră Maică a lui Dumnezeu ne va acoperi împotriva oricărui rău, cu scumpul său omofor“.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.