publicat în: Arhivă

Episcopul Daniel de Pamphilon: “Drumul spre autocefalie este ireversibil”

“În ceea ce privește viitorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, îl trăim deja. Drumul spre autocefalie este ireversibil”, a scris pe pagina sa de Facebook IPS Daniel, recent numit Exarh al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol la Kiev.

„Milioanele de ucraineni au dreptul canonic de a se bucura propria lor Biserică locală, cu drept de a practica liber religia lor, în propria lor limbă și conform tradițiilor taților și mamelor ruși din Ucraina-Kieveană; de a venera eforturile clericilor și credincioși care au supraviețuit exilului și care au fost declarați ‘incorecți politic’ sau chiar torturați de regimurile din trecut“, a scris el.

Vorbind despre diferitele interpretări ale istoriei transferului Mitropoliei de Kiev către Patriarhia Moscovei, Arhiepiscopul Daniel a menționat misiunea adevăratului păstor care are grijă de turma lui și lasă cele 99 de oi pentru a o găsi și a o readuce acasă pe cea pierdută. Conform exarhului, “singurul păstor care s-a dovedit a fi capabil să acționeze în conformitate cu Sfânta Scriptură, este Patriarhul Bartolomeu”.

Sursa informației: revista franțuzească Orthodoxie, citând un raport Interfax