Declarație de presă a Departamentului de Stat al SUA privind AUTOCEFALIA UCRAINEANĂ

Sub titlul „Libertate religioasă în Ucraina“, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a emis marți, 25 septembrie 2018, următorul comunicat de presă vizând autocefalia ucraineană (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe):

„Statele Unite sprijină ferm libertatea religioasă, inclusiv aceea, a membrilor grupurilor, de a-și alege religia în conformitate cu convingerile lor și de a-și practica credința în mod liber, fără intervenția guvernului.

Statele Unite respectă capacitatea liderilor religioși ortodocși ucraineni și a urmașilor lor de a-și câștiga autocefalia conform cu credința lor.

Îl respectăm pe Patriarhul Ecumenic, ca voce a toleranței religioase și a dialogului inter-religios. Statele Unite își păstrează sprijinul ferm față de Ucraina și integritatea sa teritorială în fața agresiunii rusești din estul Ucrainei și a ocupației rusești din Crimeea.

De asemenea, susținem Ucraina, care își schimbă propriul drum, ia propriile sale decizii și își organizează propriile asociații fără intervenții externe”.

Sursa informației: Departamentul de Stat al SUA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.