SE ÎNFIINȚEAZĂ Asociația Cuviosul stareț și arhiereu DIONISIE ERHAN – personalitate de o complexitate rar întâlnită. Conferință la Suruceni

În data de 2 noiembrie 2018, în Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Suruceni, Republica Moldova, se va desfășura conferința “Starețul și Episcopul Dionisie, viață și spiritualitate”.

Conform unui raport al Bisericii Ortodoxe a Moldovei, de sub Patriarhia Moscovei, de care aparține sfânta mânăstire, “evenimentul este prilejuit de aflarea moaștelor vrednicului de pomenire arhiereu și împlinirea a 75 de ani de la trecerea la Domnul și a 150 de ani de la naștere”.

Având în vedere organizarea acestei conferințe, Preacuvioasa Egumenă Epistemia (Goncearenco), stareța Mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” l-a vizitat ieri, 25 septembrie 2018, pe IPS Mitropolit Vladimir, întâistătător al Bisericii amintite, la reședința mitropolitană.

Tot conform aceluiași raport oferit de Sectorul Sinodal de Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, în cadrul Conferinței va fi constituită și Asociația Cuviosul stareț și arhiereu Dionisie Erhan, “care își propune de a face cunoscută publicului larg viața duhovnicească a acestui bineplăcut al lui Dumnezeu, prin organizarea de întâlniri și editarea, reeditarea izvoarelor consacrate acestui Preacuvios nevoitor, cu viață de pateric”.

Raportul reamintește că, “prin pronia lui Dumnezeu, anul acesta la Mănăstirea Suruceni, ca urmare a lucrărilor de consolidare a Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, a fost descoperit trupul neputrezit al Episcopului Dionisie” (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), prezentat ca fiind “una din cele mai importane personalități basarabene, care a marcat epoca sa prin slujirea lui Dumnezeu și lucrarea misionară în prima jumătate a secolului trecut” – “o personalitate de o complexitate rar întâlnită”, ierarhul strălucind prin autentica sa viață monahală, activitatea pastoral-misionară, prin formarea sa duhovnicească și intelectuală, prin aplecarea sa constantă spre nevoile credincioşilor pe care i-a păstorit și prin calităţile de bun chivernisitor al Bisericii lui Hristos”.

Sursă foto: Sectorul Sinodal de Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media al Mitropoliei Chișinăului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.