LONDRA: Biserica Rusă din Străinătate A DECIS să își unească Eparhiile din Marea Britanie și Europa de Vest

Biserica Rusă din Străinătate a decis să își unească Eparhiile din Marea Britanie și Europa de Vest și l-a numit pe Episcopul Irineu (Steenberg) drept lider al noii entități.

Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, după ce a deliberat, cu privire la statutul parohiilor din Marea Britanie și Europa de Vest, și a studiat rezultatele unui chestionar distribuit membrilor Adunării Episcopilor a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, a decis:

1. să elibereze pe președintele Sinodului Episcopilor, de administrarea parohiilor din Marea Britanie și Europa de Vest, exprimând recunoștința Preasfinției Sale pentru lucrările acestuia;

2. să elibereze pe Preasfințitul Episcop Irineu, de administrarea Vicariatului de Sacramento, numindu-l Episcop de Richmond și Europa de Vest, cu reședința la Londra;

3. să comemoreze numele Episcopului Irineu în cadrul dumnezeieștilor slujbe, în parohiile din Marea Britanie, Irlanda și națiunile din Europa de Vest sub omoforul acestuia.

În aceeași ședință, în legătură cu trimiterea de exarhi de către Patriarhul Constantinopolului pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), Sinodul Episcopilor a declarat:

„Ca urmare a deciziei ierarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a decis să se oprească concelebrarea la nivel episcopal cu Biserica Ortodoxă din Constantinopol și să se suspende participarea Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor la activitatea tuturor Adunărilor Episcopale”.

Traducere, adaptare și interpretare: Lăcașuri Ortodoxe® 2018

(text și foto) după un raport transmis de Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Granițelor

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.