Sărbătoarea Recoltei 2018 – un nou eveniment în parteneriat media Lăcașuri Ortodoxe

Sibiu, 25.09.2018

Sărbătoarea Recoltei la Muzeul ASTRA

Data: 30.09.2018

Interval orar: 10-16

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul de țară

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 30 septembrie 2018, Sărbătoarea Recoltei, un eveniment care face parte din cadrul programului Târgul de țară. Inițiativa va fi derulată sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural și a Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. 3 bucăterese (,,socăcițe”, denumite în termeni populari), vor face demonstrații interactive de gătit preparate de toamnă după rețete și tehnici tradiționale.

,,Cei prezenți vor putea degusta și achiziționa zacuscă, silvoiz de prune (magiun), murături la borcan și ghiveci de legume pregătite de cele 3 socăcițe. Pe lângă asta, vizitatorii Muzeului vor avea ocazia să-și aprovizioneze cămările cu dulcețuri și gemuri, siropuri, murături, zacuscă, fructe, produse apicole, pâine de casă, must de mere, brânzeturi și produse de carmangerie de la cei 17 producători prezenți la Târgul de țară. Meșteri rudari și împletitori de nuiele vor susține ateliere de prelucrare a lemnului și împletit corfe, vizitatorul având posibilitatea de a învăța tehnicile tradiționale de confecționare a acestora precum și de a achiziționa obiectele realizate.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

Atmosfera va fi animată de Ansamblul de dansatori din Rîu Sadului prin cântece și dansuri populare tradiționale din zona Mărginimii Sibiului.

Info text: Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.