Siria (video): creștinilor li se permite să intre în Biserica din Raqqa, pentru prima dată din 2013. Culorile Steagului României apar în înregistrare

Femeile luptătoare creștine au organizat o ceremonie a victoriei împotriva teroriștilor ISIS.

Momentele emoționale au avut loc atunci când luptătorilor sirieni creștini ai MFS li s-a permis să viziteze Biserica din Rakka pentru prima dată. În interiorul Bisericii, și-au amintit de prietenii lor creștini căzuți, de tovarăși și de familii. Teroriștii ISIS au cucerit Raqqa în 2013, unde au ucis și expulzat mii de creștini.

Între timp, luptătorii creștini ai HSNB au organizat o ceremonie a victoriei. În ultimii 3 ani, aceștia au dus o luptă dură împotriva teroriștilor ISIS. În prezent, ei participă la operațiunile antiteroriste organizate în partea estică a Siriei.

Turcia clasifică acești luptători creștini ca fiind… organizații teroriste. Acest lucru se datorează faptului că MFS și HSNB se luptă alături de kurzi (YPG, YPJ) și cu grupul SDF – conform unui raport semnat de Faruk Fira, în ultimele ore, pentru OCP News Service. Intrând din paginile web Lăcașuri Ortodoxe, pe pagina destinată articolului de față, și dând click pe link-ul recomandat, puteți viziona acest material video, în care poate fi surprinsă și prezența culorilor steagului României, pe un drapel amplasat vizavi de un altul conținând Emblema Consiliul Militar Siriac.

HSNB – Forțele Feminine de Apărare Bethnahrain sunt o unitate militară și de poliție asiriană cu personal exclusiv feminin și având cartierul general în Al-Qahtaniya,Guvernoratul Al-Hasaka din Siria.

Prescurtarea arabă MFS, desemnează Consiliul Militar Siriac. Unitățile de Apărare a Poporului (în kurdă: Yekîneyên Parastina Gel, abreviat YPG) sunt principala organizație militară a Comitetului Suprem Kurd, Guvernul Rojavei. YPG sunt alcătuite în principal din kurzi, dar recrutează și arabi sau occidentali, iar în structurile lor de comandă sunt integrate inclusiv unități asiriene/creștine. Unitățile Feminine de Apărare (kurdă: Yekîneyên Parastina Jin, YPJ) este o organizație militară din Siria cu personal complet feminin. YPJ includ femei kurde, arabe, asiriene, circaziene și voluntare din străinătate. YPJ reprezintă echivalentul feminin al milițiilor Unitățile de Apărare a Poporului (Yekîneyên Parastina Gel, YPG). YPJ și YPG sunt aripa înarmată a Partidului Uniunea Democratică (PYD), care controlează cea mai mare parte din Rojava, nordul predominant kurd al Siriei.

Foto: stop cadru video Facebook

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.