FORȚELE MILITARE RUSEȘTI vor deține CEA MAI MARE A-3-a biserică ortodoxă din lume

Aproximativ 13 milioane de euro au fost transmise Fundației „Restricție“, care colectează fonduri pentru construirea bisericii principale a Forțelor Militare Rusești, conform rapoartelor serviciului de presă al Fundației.

Colecta de fonduri a fost anunțată pe 4 septembrie 2018, în cadrul unui apel lansat la o conferință organizată la Ministerul Rus al Apărării. Primul care a donat, a fost ofițerul cu grad de miciman al Flotei Militare Maritime de Nord, iar al doilea donator a fost Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Biserica va deveni un centru spiritual și educațional pentru militari, preoții ortodocși și cetățenii din Rusia. De asemenea, ea va găzdui o expoziție dedicată istoriei înființării Statului Rus și istoriei Forțelor Militare. Clădirea ar trebui să fie cea de-a treia dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume.

Conform publicației Orthodoxie, care citează un raport Interfax și un altul difuzat de postul rusesc “Radio Svoboda”, înălțimea clădirii ar trebui să ajungă la 95 de metri, cu tot cu Sfânta Cruce din vârful acesteia. Suprafața totală a complexului sfântului lăcaș ortodox va fi de 11 000 de metri pătrați, iar lăcașul va putea primi în interiorul său simultan 6.000 de enoriași.

Construcția, conform așteptărilor, ar urma să fie finalizată până în 2020. Accesând paginile de Internet Lăcașuri Ortodoxe, și dând click pe adresa web indicată în articolul de față, puteți urmări un material video cu acest nou proiect de anvergură.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.