LA 335 DE ANI: Slujbă ortodoxă în Viena, la CRUCEA aşezată de ŞERBAN CANTACUZINO, Domnitorul Ţării Româneşti

În ultimele ore, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a republicat o informatie preluată de pe pagina contului de Facebook aparținând Bisericii Ortodoxe Românești din Viena, anunțând oficierea unei Slujbe de Pomenire la Crucea aşezată de Domnitorul Ţării Româneşti Şerban Cantacuzino ȋn urmă cu 335 de ani, monument care se păstrează până astăzi în capitala Austriei, în apropiere de Palatul Schönbrunn.

Evenimentul a avut loc sâmbătă 15 septembrie, a doua zi după Sărbătoarea Ȋnălţării Sfintei şi de viaţă făctoarei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos – păzitoare a creştinilor.

Monumentul este amplasat pe locul din “sectorul 12 al Vienei, ȋn spatele Schönbrunn-lui, Palatul de vară al ȋmpăraţilor Austriei”, acolo unde “au staţionat vreme de trei luni (iunie-septembrie 1683), ȋn vremea despresurării Vienei, fiind vasali otomanilor, domnitorii Şerban Cantacuzino al Ţării Româneşti, Gheorghe Duca al Moldovei şi Mihai Apafi al Transilvaniei, ȋmpreună cu 24.000 de soldaţi, timp în care au săvârşit rugăciuni zilnice”.

La Slujba de Pomenire a fost prezentă, din partea Ambasadei României la Viena, D-na Consilier diplomatic Florentina Bălăşoiu, coordonator secţie consulară.

Preoții slujitori, conform informațiilor oferite de repezentanții Bisericii Ortdoxe Românești din Viena, au fost: Nicolae Dura, Alexandru Lapin, Emanuel-Ştefan Nuţu, Ioan Moga şi Viorel Ghera.

“Credincioşii prezenţi s-au rugat şi s-au bucurat la umbra Crucii, pomenind pe cei care au ridicat-o ori s-au ȋnchinat ȋn cele mai bine de trei veacuri ce au trecut de la aşezarea ei aici”, se mai arată în raportul amintit mai sus.

Sursă foto: Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.