AUSTRIA: Ortodoxia, promovată de imigranții români, în detrimentul islamizării țării

Ortodoxia a ajuns pe locul doi între religiile din Austria.

Deși există o dezbatere intensă în Austria cu privire la populația musulmană, Ortodoxia s-a dezvoltat liniștit în această țară, destul cât să devină a doua cea mai mare comunitate religioasă. Cu marele flux migrațional din ultimii ani, Islamul a ajuns în prim plan, ca o religie a imigranților. Dar această imagine transmisă publicului larg este înșelătoare. Desi 700.000 de musulmani locuiesc în Austria (cifrele pentru 2017), numărul membrilor Bisericii Răsăritene este cu mult mai mare, informează revista franțuzească Orthodoxie.

Cele mai recente cifre oficiale arată, în urma unei consultări a Secretariatului Mitropoliei Grec-Ortodoxe, o cifră de cel puțin 750.000-800.000 de ortodocși în Austria.

Într-un interviu acordat cotidianului Standard, de către Florian Wegscheider de la Fundația Pro Oriente, se arată:

“Cel mai mare grup de imigranți, care reprezintă 50% dintre ortodocși, au fost români în ultimii ani. Cu toate acestea, de multe ori, aceștia nu sunt percepuți ca imigranți clasici, deoarece se mișcă în spațiul intern al Uniunii Europene”.

Potrivit Academiei Austriece de Științe, aceste mișcări umane sunt cauzate de exodul rural imens în Balcani, în principal în România. Cu toate acestea, cu imigrația din zonele rurale, ar putea apărea probleme concrete în Austria.

”În cea mai mare parte, oameni foarte simpli și mai presus de toate conservatori vin la noi. O problemă de integrare se face simțită, din această cauză, în Austria”, a spus Wegscheider.

Acesta a mai amintit nevoia ridicării de biserici, întrucât multe comunități nu au propriile lor lăcașuri de cult sau centre parohiale și se întâlnesc în capele catolice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.