Adormirea Maicii Domnului, serbată chiar la Mormântul Maicii Domnului din Ghetsimani

Marți, 28 august 2018 (15 august, după calendarul vechi iulian), Patriarhia Ierusalimului a sărbătorit Adormirea Maicii Domnului, chiar la Mormântul Maicii Domnului, din Ghetsimani.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu acest prilej, de către Patriarhul Ierusalimului, Teofil, împreună cu Mitropolitui Isihios de Capitolias și Timoteios de Bostra și Exarh al Sfântului Mormânt în Nicosia, Arhiepiscopii Aristarh de Constantina, Metodios de Tabor și Demetrios de Lydda, Episcopul Chiril al Eritei din Patriarhia Ecumenică.

Conform informațiilor oferite de Patriarhia Ierusalimului, înainte de Sfânta Împărtășanie, Preafericirea Sa a ținut o predică pe tema Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Intrând din pagina web dedicată acestui articol din arhiva Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro), pe adresa indicată, puteți urmări un material video realizat cu acest prilej, reprezentând înregistrarea integrală a slujbei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.