IPS Teodosie de Sevasta: Ne rugăm pentru pace în Ucraina și Biserica Ucraineană!

Patriarhia Ierusalimului consideră că deciziile Fanarului privind Ucraina trebuie să fie luate împreună cu Biserica Ortodoxă Rusă. Patriarhia Ierusalimului este în favoarea realizării unității Bisericii Ortodoxe din Ucraina “prin metode pașnice și legale”. Decizia Patriarhiei de Constantinopol privind situația Bisericii din Ucraina trebuie luată în deplină colaborare cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril.

Acest lucru a fost declarat de Arhiepiscopul Teodosie de Sevasta (Atallah Hanna, din Patriarhia Ierusalimului), citat de revista Pravlife.

„Schisma din Ucraina este foarte nefericită și sper că Patriarhul Constantinopolului și alți Primați ai Bisericilor Ortodoxe din lume să colaboreze cu Biserica Ortodoxă Rusă, pentru a avansa inițiative privind încetarea acestei situații nesănătoase, inacceptabile și nejustificate”, a spus ierarhul.

„Orice decizie a Bisericii Constantinopolului privind situația Bisericii din Ucraina ar trebui să fie luată în deplină colaborare cu Patriarhul Chiril, Primat al Bisericii Ortodoxe Ruse și cu Sfântul său Sinod“, a adăugat el.

Arhiepiscopul Teodosie de Sevasta a menționat, în Ierusalim:

„Ne rugăm pentru pace în Ucraina și Biserica Ucraineană“ și ne pronunțăm pentru realizarea unității Bisericii Ortodoxe din această țară “prin metode pașnice și legale”.

Traducere, adaptare și interpretare: Lăcașuri Ortodoxe® 2018

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.