La Schimbarea la Față, Patriarhul Ierusalimului a slujit noaptea, în aer liber, chiar pe Muntele Taborului (video)

Cu ocazia Sărbătorii Schimbării la Față conform vechiului calendar (19 august), Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, a oficiat Slujba Vecerniei și Sfânta Liturghie, pe timpul nopții, chiar pe Muntele Tabor, în aer liber.

Alături de Patriarh, au participat și alti ierarhi ai Bisericii din Ierusalim: Aristarh de Konstantina, Metodie de Tabor și Ioachim de Helenoupolis.

De asemenea, au slujit mai mulți preoți ai Patriarhiei și chiar membrii altor Biserici Ortodoxe locale.

Slujba a fost oficiată în limbile arabă și greacă. Prezența credincioșilor și a pelerinilor la slujbă a fost una numeroasă. Intrând din pagina web dedicată acestui articol, din arhiva Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro), pe adresa indicată, veti putea urmări mai multe cadre video surprinse în timpul Sfintei Liturghii, oferite de Patriarhia Ierusalimului (între care aveți ocazia surprinderii Troparului Schimbării la Față, în limbile greacă și arabă).

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a fost, de asemenea, și cel care a ținut predica la această mare sărbătoare.

Foto: stop-cadru video LO/Patriarhia Ierusalimului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.