Sfânta Troiță din Tamași, în nou veșmânt pictural

În aceste zile, Sfânta Troiță din satul ilfovean de nord, Tamasi este împodobită în veșmânt pictural, doua Icoane mari ale Maicii Domnului îmbrățișând Sfânta Cruce care străjuia de mai multi ani drumul sătesc, ce unește vechea cale spre Târgoviște cu drumul ce duce spre Ploiești.

Pana în prezent, apărată doar de o bolta pietruita, de acum Sfânta Cruce va fi protejata și de cele doua mari icoane pe care mana priceputa prin Har de la Dumnezeu, a unei pictorițe dedicate, le-a aninat sub bolta ca de cer.

Loc de închinăciune pentru trecători și de binecuvântare pentru sat, Sfânta Troita din Tamasi se afla în imediata apropiere a pădurii din localitate, pe partea dreapta, în sensul de mers dinspre Buftea către Balotesti.

“Crucii Tale ne închinăm Hristoase Dumnezeule și Sfânta Învierea Ta o lăudăm și o slăvim.

Mântuiește Doamne poporul Tău și binecuvintează moștenirea Ta. Biruiță binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește, și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău. “

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.