Preasfintitul Părinte Timotei Prahoveanul va sluji în Biserica Podeanu din București. Hirotonie întru Diacon

Maine, 24 august 2018, Preasfintitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor, se va afla în Biserica Podeanu din București, Protopopiatul Sector 1 și va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească, în cadrul căreia va hirotoni intru diacon, pe tânărul Doctor în Teologie Marius Florin Bogatu, cântăreț de mai multi ani, în cadrul parohiei.

Slujba Sfintei Liturghii va începe la ora 08:00.

Alături de Preasfintia Sa vor sluji Pr. Stavrofor Vasile Ailioaei, Paroh al Bisericii Podeanu, Pr. Constantin Strugariu și Pr. Dragoș Iordachi, alături de credincioșii parohiei și alți invitați la eveniment.

Biserica Podeanu, din București, este situata în zona Piața Chibrit (stația de metrou 1 Mai), pe Strada Dornei, având hramurile Sfântul Apostol Simon Zilotul (ale cărui Sfinte Moaște se afla în biserică), Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Dimitrie Izvoratorul de Mir, fiind, de asemenea, biserica în care a slujit, pana la mutarea la cele Veșnice, Părintele Profesor Constantin Drăgușin compozitor și dirijor al Coralei Patriarhale, cel care l-a și inițiat și condus pe tânărul Teolog Marius Bogatul, viitor diacon, în tainele Muzicii Bisericești, intemeind grupul coral care acum poarta numele renumitului muzician ortodox și care va oferi și răspunsurile la strana, în cadrul evenimentului anunțat mai sus.

Lăcașul ortodox aflat în partea de Nord a Bucureștiului, în imediata apropiere a Podului Constanța, mai este cunoscut credincioșilor din Biserica Ortodoxa Romana și pentru faptul ca tot aici este înmormântat Preasfintitul Părinte Valerian, Episcopul Oradiei – pentru mai multi ani slujind în acest sfânt lăcaș, pana la mutarea sa la Domnul, aflat în îngrijirea actualului Părinte paroh. În curtea bisericii, în partea dreapta a sensului de intrare, alături primelor trepte pe care se intra în sfântul lăcaș, se află și renumitul Puț al lui Crăciun, un puț de mare adâncime, cunoscut altădată localnicilor pentru apa deosebit de curata pe care le-o dăruia.

Tânărul Teolog a obținut titlul de Doctor în Teologie, la București, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxa “Justinian Patriarhul”, prin prezentarea și susținerea unei teze care a tratat problema modului în care Sfânta Liturghie era săvârșită, în primele veacuri creștine, poate deloc întâmplător Biserica Podeanu fiind pentru mult timp și singura biserica în care se slujea Liturghia Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului, care a stat la baza celorlalte Sfinte Liturghii, notata pentru prima oara, de același Părinte compozitor amintit mai sus și folosind traducerea Pr. Prof. Dr. Teolog Dumitru Stăniloae, anual, la sărbătoarea Sfantului Apostol Iacob, conform rânduielii bisericești.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.