Pericol în Mogoșoaia: un stâlp de curent aflat la câțiva metri de Biserica Mogoșoaia II riscă să se prăbușească pe carosabil

În ultimele zile, enoriașii noii Parohii Mogoșoaia II – cu hramurile Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ștefan cel Mare și Acoperământul Maicii Domnului – ne-au semnalat în mod repetat pericolul pe care un stâlp de curent îl reprezintă pentru trecători și pentru autovehiculele care se deplasează pe Șoseaua București -Târgoviște în zona noului Stadion Mogoșoaia, vizavi de pădurea din localitate, doar la câțiva metri de noua lor bisericuță din lemn.

Stâlpul cu pricina este înclinat extrem de puternic către carosabil, la baza acestuia observându-se direct armătura de fier, după ce, din necunoscute motive, îmbrăcămintea de beton a acestuia, în zona bazei, a dispărut cu desăvârșire.

Date fiind condițiile meteorologice și prognozele din ultima perioadă, care au anunțat vijelii și ploi repezi abundente, trecătorii și localnicii sunt în mod îndreptățit îngrijorați de situatie, mai ales că, practic, stâlpul nu se suține în prezent decât în cablurile pe care tocmai el ar fi trebuit să le susțină – între care se află si cele destinate alimentării cu energie electrică și cele de televiziune prin cablu și Internet.

Întrucât pericolul este unul real pentru trecătorii din zonă, riscând în plus ca alimentarea cu energie electrică a bisericii și a caselor din zonă să fie întreruptă oricând de o eventuală prăbușire a stâlpului din beton pe carosabil, prin smulgerea și ruperea firelor de înaltă tensiune (și chiar eventuala antrenare in prăbușire a altor stâlpi apropiați), Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe lansează un apel catre cei îndreptățiți, să ia măsurile necesare de urgență, astfel încât să fie evitate eventualele accidente ce ar putea avea loc.

Reportaj și foto: Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.