Campania anti-avort din Argentina, sprijinită prin pancarte cu Maica Domnului și Sfânta Elisabeta

Pe 9 august, Senatul argentinian a respins proiectul de lege de legalizare a avortului în primele 14 săptămâni de sarcină. Examinarea proiectului de lege a făcut obiectul unor dezbateri largi în societate, la care au participat și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe.

Astfel, conform publicației Pravoslavie, episcopii Bisericii Ruse din Afara Granițelor și ai Bisericii Ortodoxe Sârbe s-au rugat ca avortul să nu fie legalizat în Argentina, semnând totodată o “Declarație a Bisericii Ortodoxe împotriva Avortului”, în care se menționează între altele:

“Biserica Ortodoxă afirmă că viața începe din momentul concepției. Ca ortodocși, știm cum Cuvântul lui Dumnezeu a venit să Se întrupeze în trupul uman al lui Iisus din momentul concepției (Sfânta Evanghelie după Luca I, 26-38) și că Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul și verișoară a Fecioarei Maria mărturisește că pruncul a săltat de bucurie în pântecele său (Sfânta Evanghelie după Luca I, 44) când a auzit glasul Fecioarei Maria.

Avortul ucide o ființă vie, neajutorată și nevinovată având drept la viață. În plus, embrionul care germinează în uterul mamei nu face parte din corpul mamei, ci este un alt organism care are propriul său ADN și, prin urmare, se deosebește de mamă. Aceasta din urmă nu poate lua o decizie în legătură cu viața copilului din pântecele ei, căci este o altă ființă umană, diferită de ea însăși, care trăiește din concepție și care, prin urmare, are același drept la viață”.

În aceeași zi, în piața de lângă Congresul argentinian, a avut loc un marș ortodox la care au luat parte clerici și credincioșii ortodocși. Aceștia purtau icoane și pancarte “Pentru Viață”, pe care era reprezentată întâlnirea dintre Sfânta Elisabeta cu Maica Domnului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.