Patriarhul Irineu al Serbiei va vizita Elveția

Patriarhul sârb Irineu a primit pe 6 august 2018, la reședința patriarhală din Belgrad, pe Episcopul Andrei de Austria și Elveția (Biserica Ortodoxă Sârbă) și pe Dna Snežana Janković, Ambasadorul sârb în Elveția.

Episcopul Andrei și Ambasadorul i-au mulțumit Patriarhului pentru primirea călduroasă.

În timpul discuțiilor, au fost evidențiate pregătirile pentru vizita patriarhală în Eparhia de Austria și Elveția a Bisericii Ortodoxe Sârbe, din perioada 31 august – 4 septembrie 2018.

Astfel, pe 1 septembrie 2018, Patriarhul Irineu va oficia Sfânta Liturghie în Biserica Sfintei Treimi din Zurich, iar pe 2 septembrie va târnosi Biserica Sfinților Chiril și Metodiu din Berna. O întâlnire cu oficiali de rang înalt ai Bisericii și personalități guvernamentale va avea loc pe 3 septembrie 2018, conform unei note informative a Bisericii Ortodoxe a Serbiei.

Foto oferită de: Biserica Ortodoxă Sârbă

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.