Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia abrogă statutul de autonomie al schiturilor monahale

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia abrogă statutul de autonomie, al schiturilor monahale

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a transmis Arhiepiscopului Atenei, eparhiilor mitropolitane și mănăstirilor dependente de Sfântul Sinod, o enciclică privind modificarea Statutului Bisericii Greciei (v.590 / 1977), facând obiectul Legii 4559/2018.

Până în prezent, comunitățile monahale declarate „schituri“ ( „Isychastiria“), care menționează numele Mitropolitului local în slujbe, s-au bucurat de independență totală în raport cu acesta. De acum, în conformitate cu decizia Sfântului Sinod, „schiturile“ în cauză se vor afla sub supravegherea și controlul Mitropolitului de care depind, ca și alte mănăstiri.

În plus, în conformitate cu noua legislație, va exista control financiar din partea Mitropolitului local, alte intervenții din partea acestuia fiind, de asemenea, posibile.

În ciuda faptului că enciclica evidențiază aspectele pozitive ale acestei decizii, publicatia grecească Romfea apreciază că sunt așteptate reacții și apeluri împotriva noii legislații.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.