Școală pentru părinții adoptivi, creată într-o eparhie ortodoxă

O școală pentru părinții adoptivi, creată în cadrul Departamentului de Caritate Eclezială și Servicii Sociale al Eparhiei ortodoxe de Sankt-Petersburg, a fost prezentată pe 8 august 2018 Comisiei pentru Politici Sociale Sankt Petersburg, conform unei informații oferite de Patriarhia Rusă.

Anterior, a mai existat doar un singur proiect similar în Rusia, la Moscova.

Crearea școlii a fost susținută de președintele Comitetului de Politici Sociale, Alexander Rjanenkov, și de Comisarul pentru Drepturile Copilului, din Sankt Petersburg, Svetlana Agapitova. Cu această ocazie, a fost făcută o prezentare de către Șeful centrului de coordonare al Departamentului social eparhial pentru lucrul cu copiii lipsiți de îngrijire părintească, preotul Teodosie Ambartsoumov. Acesta a declarat că școala a fost creată în urma unei experiențe de mai mulți ani, a Fundației de caritate Misiunea Ortodoxă pentru copii “Sfântul Serafim din Vyritsa”.

Scopul noului proiect este acela de a ridica nivelul de competență și de conștientizare a candidaților la adopția de copii. Printre sarcinile prioritare ale școlii, Părintele Teodosie a mentionat sprijinul pentru integrarea copiilor cu dizabilități în asistența maternală și dezvoltarea unor astfel de familii în sânul enoriașilor bisericilor Eparhiei.

Între obiectivele fundamentale ale pregătirii candidaților la adopție, au fost formulate: reducerea numărului de cazuri de revenire a copiilor în casele de adopție, sprijinirea pastorală a familiilor adoptive, introducerea lor în tradițiile culturii ortodoxe, în patrimoniul spiritual al Bisericii Ortodoxe.

Liderul proiectului, preotul Teodosie Ambartsoumov și coordonatoarea Nadiejda Ambartsoumova predau în școală. Printre profesori se numără și psihologi, asistenți sociali, psihoterapeuți și medici. Școala va funcționa în incinta Departamentului Eparhial de Servicii Sociale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.