Cunoscut pentru o viață ascetică: Mitropolitul Gherman de Theodoroupolis s-a mutat la Domnul (Patriarhia Constantinopolului)

Conform publicației grecești Romfea, vineri, 10 august 2018, Mitropolitul de Theodoroupolis, Gherman, s-a mutat la Domnul, la vârsta de 88 de ani.

Cunoscut pentru viața sa ascetică, Mitropolitul Gherman s-a născut în districtul Makrochori din Constantinopol, în data de 17 septembrie 1930. După absolvirea școlii din Makrochori, viitorul Ierarh a urmat Marea Școală a Națiunii Grecești din Constantinopol, apoi colegiul și liceul Școlii de Teologie, pe care le-a absolvit în 1954.

A fost hirotonit pe 15 august 1966 și ridicat la rang de Arhimandrit, pe 29 octombrie 1966.

Pe 11 ianuarie 1972, a fost ales Episcop de Arianzos și a rămas Episcop Auxiliar al Mitropoliei de Derkoi până în ziua de 5 februarie 1987, când a fost ales Mitropolit titular de Theodoroupolis. În data de 2 octombrie 1990, a fost ridicat la rang de Mitropolit activ.

Pe 10 ianuarie 1991 a fost numit, de fostul Patriarh Dimitrie, stareț al Mănăstirii Sfintei Treimi din Halki. În ziua de 21 decembrie 1995, a fost numit duhovnic al Arhiepiscopiei Constantinopolului și al vecinătătilor.

În această dimineață, în Catedrala Patriarhală “Sfântul Gheorghe” a avut loc Slujba Înmormântării Mitropolitului Gherman.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească împreună cu sfinții Săi!

Sursă foto: Revista Orthodoxie

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.