La Stanari, a fost târnosită noua Biserică memorială Învierea Domnului, în cinstea celor 250 de victime din Krnjina

Episcopul Fotie de Zvornik-Tuzla, din Biserica Ortodoxă Sârbă, a târnosit o nouă biserică, închinată Învierii Domnului, la Stanari, pe 5 august 2018. La slujbă a participat și Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik.

Au co-slujit episcopii: Gherasim de Gornji Karlovac, Serghie de Bihac-Petrovac, Heruvim de Osek-Polje și Baranja, alături de preoți din Protopopiatul Doboj.

Sfințirea terenului și instalarea unei cruci pe locul actualei construcții a Bisericii Memoriale “Învierea Domnului”, în cinstea celor 250 de victime din regiunea Krnjina, a fost făcută, la Stanari, de Paște, în anul 2010, iar anul trecut Municipalitatea Stanari a alocat fonduri importante pentru construirea actualei biserici.

Informația și foto au fost puse la dispoziție de Biserica Ortodoxă Sârbă, iar un material video realizat în timpul sfințirii sfântului lăcaș ortodox poate fi vizionat intrând din paginile web ale Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro), pe adresa: https://www.youtube.com/watch?v=C5O-a027iM0

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.