GEST UIMITOR: Fostul Prim-Ministru sărută genunchii Patriarhului, cerându-i iertare

Fostul Prim-Ministru responsabil de divizarea Bisericii Ortodoxe Etiopiene de rit oriental i-a cerut iertare Patriarhului Abune Merkorios.

Conform unui raport semnat de editorul pe probleme etiopiene Solomon Kibriye, al OCP News service, gestul a fost apreciat în lume ca fiind uimitor și istoric, fostul Prim-Ministru Tamrat Layne deplasându-se la Patriarhia din Addis Abeba închinându-se în fața Patriarhului Abune Merkorios, sărutându-i genunchii și cerându-i iertare pentru rolul pe care l-a avut în îndepărtarea lui de pe tronul patriarhal în urmă cu doi ani și jumătate.

Tamirat Layne a fost Prim-Ministru în guvernul de tranziție stabilit în urma căderii Derg și formării EPRDF. Acum, acesta recunoaște în mod liber că a fost cel care l-a forțat pe Patriarhul Merkorios să coboare de pe tron ​​și să fugă din țară într-un camion de marfă cu destinația Kenya.

Conform aceleiași surse, fostul Prim-Ministru, totuși, de curând a fost închis pentru corupție și alte delicte. Interesant, de asemenea, este faptul că, imediat după eliberarea sa din închisoare, Tamirat Layne a devenit predicator evanghelic protestant. El a spus că cea mai mare dorință a lui este să facă tot posibilul pentru a vindeca schisma la a cărei creere a ajutat.

Pentru a interepeta mai bine situația actuală din Biserica Etiopiană, puteți reciti articolul publicat recent în paginile Lăcasuri Ortodoxe: De acum, Biserica Etiopiană va avea doi Patriarhi. Vezi cum arată o Declarație de încetare a schismei . Mai multe articole, gasiți accesând ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe și intrând pe adresa: https://lacasuriortodoxe.ro/ro/cautare/?q=etiopiana

Foto: Catedrala Sfânta Treime din Addis Abeba/ Wikipedia

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.