Concluziile Patriarhului, la încheierea Întrunirii Mondiale a Tineretului Siriac SYGG 2018 – New Jersey, SUA

Pe 5 august 2018, Patriarhul ortodox siriac de rit oriental Mor Ignatius Aphrem al II-lea a oficiat Sfânta Liturghie, la încheierea SYGG 2018 – Întrunirea Mondială a Tineretului Siriac 2018 (Suryoyo Youth Global Gathering), care a avut loc în New Jersey, SUA.

În cuvântul pe care Patriarhul l-a rostit cu această ocazie, a vorbit despre tema SYGG 2018: “Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc.” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 10,23). El a subliniat că Tineretul Suryoyo (vorbitor de limbă siriacă – limba urmașă a limbii aramaice) a câștigat experiențe bune de pe urma SYGG 2018 – mulțumind lui Dumnezeu și meditând pe marginea subiectelor acestei ediții.

Patriarhul și-a exprimat speranța că tinerii vor aplica în viața lor ceea ce au învățat, și vor lua deciziile corecte, care să le zidească și să le schimbe în bine viața. Mor Ignatius Aphrem i-a invitat pe tineri să aleagă ceea ce este bun, util și edificator atât la nivel personal, cât și în familiile și societatea lor. El și-a exprimat bucuria să vadă entuziasmul și dorința tinerilor de a-și schimba viețile și societățile lor în bine. Patriarhul a subliniat că toți trebuie să creadă în potențialul tinerilor și în folosirea talentului lor în slujirea Bisericii.

Amintind despre Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos, Patriarhul siriac a vorbit despre teama ucenicilor, când au auzit pe Domnul Iisus Hristos vorbind despre moartea Sa. Era nevoie să-i liniștească. El i-a luat pe Ucenicii Săi pe Muntele Tabor și le-a descoperit o parte din Slava Sa. Pornind de la aceasta, Patriarhul a subliniat că pierderea speranței duce la frică și că fiecare credincios ar trebui să lucreze în mod constant pentru mântuirea și creșterea sa duhovnicească.

Informație și foto oferite de Patriarhia Siriacă Ortodoxă a Antiohiei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.