În urmă cu exact 26 de ani, anunțând învierea unei Biserici înviate din cenușa comunismului

Pe 2 august 2018, a avut loc cea de-a 26-a aniversare a întronizării Arhiepiscopului de Tirana, Durres și al întregii Albanii, Preafericitul Părinte Anastasios, Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Autocefale din Albania.

O slujbă a fost oficiată, cu acest prilej, în Catedrala Învierii lui Hristos din Tirana – chiar daca sfântul lăcaș are încă montate mai multe schele în interior – prezidată chiar de către Arhiepiscop, care a sărbătorit împreună cu membrii Sfântului Sinod și mai mulți clerici.

Anul 1992 a fost marcat de două date istorice pentru Biserica Ortodoxă a Albaniei înviată din cenușa comunismului: 24 iunie 1992, alegerea Arhiepiscopului Anastasios, ca lider al Bisericii Ortodoxe Autocefale din Albania și 2 august – întronizarea Sa.

Fotografii puse la dispoziție de Biserica Ortodoxă a Albaniei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.