BUCURIE în Bulgaria! Convenția de la Istanbul a fost respinsă. Sfântul Sinod cheamă la rugăciuni de mulțumire, în toate bisericile și mânăstirile

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare înalță rugăciuni de mulțumire pentru respingerea “Convenției de la Istanbul” (”Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”) de către Curtea Constituțională a Bulgariei – un document despre care Biserica Ortodoxă Bulgară consideră că urmărește să încurajeze căsătoriile între homosexuali și să permită acceptarea unui al treilea gen.

În urma deciziei Curții, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a emis următorul mesaj, în data de 3 august 2018:

“Slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Lui față de poporul bulgar! Datorită marii Providențe divine și înțelepciunii și conștiinței majorității judecătorilor constituționali, a fost luată o decizie corectă și conformă Constituției, de respingere a așa-numitei „Convenții de la Istanbul“.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și-a exprimat în tot acest timp poziția sa fermă împotriva adoptării acesteia, pentru că ea contravine doctrinei ortodoxe a creării omului și a femeii ca imagini ale lui Dumnezeu și, de asemenea, ca ființe biologice. Sfântul Sinod s-a opus, de asemenea, introducerii unor concepte incompatibile cu ordinea și legea publică bulgară.

Prin decizia sa, Sfântul Sinod a chemat la înălțarea de rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, în bisericile și mănăstirile din eparhiile Bisericii Ortodoxe Bulgare, împotriva adoptării acestei convenții de către Adunarea Națională. Numai Dumnezeu este judecător, dar la o asemenea decizie justă s-a ajuns prin eforturile, inspirația, conștiința și înțelepciunea multor oameni, clerici, oameni de știință, actori ai societății, jurnaliști, avocați, reprezentanți ai Statului, politicieni, majoritatea poporului bulgar evlavios. Toți împreună uniți, având în vedere fundamentele morale ale societății, aspiră la păstrarea Statului și apărarea viitorului Bulgariei – copiilor noștri – și nu sunt de acord cu introducerea unui tratat ale cărui concepții și ideologii sunt incompatibile cu moralitatea creștină tradițională a poporului bulgar.

Cuvintele Aceluia Care cunoaște inimile – Domnul Iisus Hristos – s-au împlinit: „Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.“ (Sfânta Evanghelie după Matei 18, 20). Când cerem ajutorul lui Dumnezeu, noi trebuie să-I aducem mulțumiri și să nu îi imităm pe cei zece leproși, dintre care numai unul s-a întors și a adus mulțumiri, după ce a cerut milă și vindecare (Sfânta Evanghelie după Luca, 17: 12-19).

Tocmai de aceea, salutăm cu recunoștință decizia Curții Constituționale a Republicii Bulgaria, prin care a declarat neconstituțională așa-numita Convenție de la Istanbul și vom acorda binecuvântarea Noastră pentru ca, în bisericile și mănăstirile Bisericii Ortodoxe Bulgare, din Bulgaria și din străinătate, în timpul Postului Adormirii, să fie citită o rugăciune de mulțumire față de Dumnezeu, după Canonul Maicii lui Dumnezeu, pentru prosperitatea poporului bulgar”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.