publicat în: Arhivă

Republica Moldova se pregătește de vizita Patriarhului Rusiei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a sugerat că, în timpul vizitei sale viitoare la Chișinău, Patriarhul Kirill al Moscovei va vizita, de asemenea, regiunea autonomă Găgăuzia și orașul Bălți.

Pe pagina sa de facebook, citată de revista franțuiească Orthodoxie, el afirmă că a discutat această problemă cu Mitropolitul Vladimir al Chișinăului (de sub Patriarhia Moscovei). Președintele a menționat că, în timpul întâlnirii în cauză, „au fost discutate evenimentele legate de Congresul Mondial al Familiei, precum și de apropiata vizită a Patriarhului Kirill al Moscovei în Republica Moldova, care va avea loc în lunile următoare“.

„Am sugerat ca Patriarhul Kirill să viziteze mai întâi orașul Comrat (centrul administrativ al regiunii autonome Găgăuzia, din sudul Moldovei) și Bălți (al doilea cel mai mare oraș din Moldova, considerat ‘capitala de nord’ a Republicii) a adăugat Dodon.

Acesta a reamintit că Patriarhul Kirill va participa la Congresul Mondial al Familiei, care va avea loc la Chișinău în perioada 13-16 septembrie 2018, conform Președintelui Moldovei. Vor participa aproximativ 2.000 de persoane, inclusiv experți, figuri politice, lideri de opinie publică din mai mult de 50 de țări.

Patriarhul Kirill a ajuns de două ori în vizită patriarhală în Republica Moldova: în octombrie 2011 și în septembrie 2013. În ultima vizită, acesta a vizitat și Transnistria.

Foto: Președintele Igor Dodon/ Wikipedia