Noutăți despre incendiile din Grecia: IOCC și Apostoli în strânsă colaborare

Organizația Internațională Creștin-Ortodoxă de Caritate (IOCC) a răspuns în fața incendiilor puternice care au devastat părți din Attica de Est, inclusiv orașul portuar Rafina și satul din apropiere, Mati, de-a lungul coastei Mării Egee. IOCC colaborează îndeaproape cu “Apostoli”, sectorul umanitar al Arhiepiscopiei Atenei, pentru a satisface cele mai elementare nevoi ale celor care și-au pierdut propria casă.

De când incendiile au izbucnit, de pe 23 iulie 2018, și s-au răspândit rapid în regiunea litoralului, IOCC și organizația parteneră Apostoli au fost în strânsă legatură. Imediat ce primii respondenți și voluntari au luat parte la operațiunile de căutare și de salvare, în dimineața zilei de 24 iulie, personalul Apostoli s-a angajat să efectueze o evaluare rapidă a necesităților și să distribuie alimente și apă, urgent, în apropierea Rafina, în estul Atenei.

În plus, IOCC sprijină nevoile de bază imediate, precum accesul la alimente. Prin intermediul partenerului Apostoli, IOCC va distribui cartele prepaid (prelătite) către familiile afectate de incendii, permițându-le să cumpere produse esențiale, cum ar fi produse cultivate în Grecia, lactate și carne, precum și obiecte de igienă personală, inclusiv săpun și șampon.

“Grecia s-a confruntat cu atât de multe tragedii în ultimii ani, de la incendiile din Peloponez din 2007 și până la cele mai recente crize: cea economică și cea a refugiaților”, a declarat directorul executiv și CEO al IOCC, Constantin M. Triantafilou.

“O tragedie la o asemenea scară în Grecia atinge inimile atât de multor creștini ortodocși din SUA. Suntem recunoscători pentru revărsarea continuă a iubirii și sprijinului față de poporul Greciei”.

Pentru un răspuns ferm la incendiile din Attica, IOCC a pus la dispoziție și un cont financiar online (iocc.org/greecefires) și un telefon (877.803.4622).

IOCC este agenția umanitară și de dezvoltare a Adunării Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii. De la înființarea sa în 1992, IOCC a oferit peste 661 milioane dolari americani, în programe de ajutor umanitar și de dezvoltare durabilă, în peste 60 de țări din întreaga lume. Astăzi, IOCC își folosește expertiza în răspunsul umanitar la crizele provocate de om și naturale din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Statele Unite, oferind asistență bazată exclusiv pe nevoi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.