În Africa de Sud s-a deschis o Academie Ortodoxă, la Johannesburg

O nouă facultate teologică ortodoxă a Patriarhiei din Alexandria urmează să dea startul primului său an universitar. Așa cum a anunțat site-ul Patriarhiei, citat de revistele Orthodox Christianity și Orthodoxie, în prezent se fac deja înscrieri pentru Academia de Studii Teologice Sfântul Marcu, abia deschisă în Senderwood, o suburbie a Johannesburg-ului.

Cursurile durează trei ani, predarea având loc în limba engleză, iar înscrierile sunt deschise studenților din întreaga lume. Papă și Patriarh al Alexandriei, Theodoros al II-lea a anunțat deschiderea noii Academii, în timpul unei vizite pastorale recente la Institutul de educație greacă-engleză „Saheti“, unde 1300 de elevi (de grădiniță, nivel primar și secundar) primesc o educație ortodoxă.

Academia Sfântul Marcu va oferi studenților din întreaga lume ocazia de a studia Ortodoxia prin cursuri online, prin e-mail sau prin intermediul rețelelor de socializare. Elevii vor fi supravegheați de către profesori cu experiență în domeniul istoriei Bisericii, dogmaticii ortodoxe, liturgic, al eticii creștine, teologiei pastorale și mișcării ecumenice, cu accent pe teologia contemporană în spațiul misionar african și dincolo de el.

La finalizarea programului de trei ani și la finalizarea unei teze de doctorat, elevii vor primi o diplomă în Teologie Ortodoxă acreditată de către Departamentul de Învățământ Superior al Ministerului Educației din Africa de Sud.

Programul on-line de studii creștin ortodoxe al Academiei este deja disponibil, studiile ortodoxe fiind lansate în 2019, iar gradele de studii ortodoxe în Teologie Ortodoxă de masterat și doctorat în teologie ortodoxă sunt planificate pentru 2020. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Academiei Sfântul Marcu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.