PS Timotei Prahoveanul: CONSTATĂM CĂ AVEM O CREDINȚĂ ÎNDOIELNICĂ

PS Timotei Prahoveanul: CONSTATĂM CĂ AVEM O CREDINȚĂ ÎNDOIELNICĂ

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit de curând centrul social al Parohiei Negoiești din județul Prahova, iar înainte de sfințire Arhiereul a precizat, într-un cuvânt care făcea trimitere la Evanghelia “Vindecării a doi orbi și a unui mut”, în legătură cu “puterea” credinței pe care noi o avem astăzi:

“Mântuitorul cunoștea inimile celor ce s-au apropiat de El și i-au cerut să vadă, să li se redea lumina ochilor. Dar, tot El, Cel Ce era cunoscătorul inimilor, i-a intrebat pe cei doi orbi: Credeți voi că pot face aceasta? A vrut să vadă credința lor…

Iar, după răspunsul acestora, Mântuitorul a rostit: După credința voastră, fie vouă!

Același răspuns îl primim și noi. După credința pe care o avem, primim răspuns de la Dumnezeu la cererile noastre…

Adresăm, adeseori, cereri la Dumnezeu, legate de persoana noastră, de cei apropiați, de lucruri care ne sunt cu adevărat de folos, și de altele despre care Dumnezeu știe că nu ne sunt de folos. De aceea, răspunsul lui Dumnezeu, în viață și la cererile noastre, este același cu răspunsul oferit celor doi orbi, atunci, în Capernaum: După credința voastră, fie vouă!

Constatăm adeseori, aflându-ne în biserică sau acasă și cerând anumite lucruri, că avem o credință îndoielnică – o credință care nu ne ajută să dobândim de la Dumnezeu ceea ce cerem. Toate sunt cu putință… celui credincios. Și, dacă am avea o credință cât un grăunte de muștar, abia vizibil în podul palmei – dacă am privi la el – ne spune Mântuitorul că am putea zice muntelui acestuia: mută-te de aici dincolo, și se va muta!

Iar noi, de multe ori, nu avem credință nici măcar cât o fărâmă dintr-acest bob de muștar pe care Mântuitorul l-a amintit… Deci, credința este cea esențială în dobândirea lucrurilor cu adevărat importante pentru noi!”

Foto: Slujbă Arhierească în Biserica Negoiești, iulie 2018 / reportaj Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.