Deși prezentă la Kiev, delegația Patriarhiei de Constantinopol a refuzat să participe la festivități conform invitației

Potrivit informațiilor furnizate de agenția greacă Romfea, delegația Patriarhiei de Constantinopol condusă de Mitropolitul Franței Emmanuel nu a participat la festivitățile aniversării a 1030 de ani de la Botezul Rus.

Delegația s-a rezumat doar la a-l vizita vineri pe Președintele ucrainean Poroșenko, căruia i-a înmânat o scrisoare din partea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe – www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro).

Vă reamintim că, în ziua de 24 iunie 2018, Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary, cancelar al Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub patriarhia Moscovei (singura Biserică Ortodoxă canonică a Ucrainei), îi înmânase Patriarhului Ecumenic, din partea Mitropolitului Onufrie al Kievului, o invitație de a trimite un reprezentant la celebrarea celei de-a 1030-a aniversări a Botezului Rus (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe – www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro).

Informația a fost pusă la dispoziție de publicația franțuzească Orthodoxie, care citează agenția grecească Romfea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.