(VIDEO) 250 000 de credincioși în procesiune pe străzile Kievului – 1030 de ani de la creștinarea Rusiei

Vineri, 27 iulie 2018, 250.000 credincioși, conduși de Mitropolitul Onufrie al Kievului, au participat la procesiunea solemnă în cinstea aniversării celor 1030 de ani de la Botezul Rusiei.

Conform publicației Pravlife, coloana pelerinilor a parcurs străzile centrale ale capitalei ucrainene, pentru a ajunge la Lavra Peșterilor din Kiev. Procesiunea a început după o slujbă de mulțumire oficiată de toți ierarhii și preoții, pe „Colina Vladimir“, la monumentul Sfântului Prinț.

În fruntea procesiunii cu cruci și steaguri tradiționale, au fost purtate opt icoane făcătoare de minuni și relicve sfinte legate de Sfântul Cneaz Vladimir întocmai cu Apostolii.

Din cauza numărului enorm de participanți, procesiunea s-a întins pe o distanță de trei kilometri și a durat mai mult de trei ore.

“Conform calculelor noastre, 250 000 de persoane au luat parte la procesiune. Este mai mult decât anul trecut și a devenit evident că, în ciuda străzilor largi ale orașului Kiev, nu puteau cuprinde toți oamenii. Toți au simțit rugăciunea caldă, comună”, a declarat, după procesiune, cancelarul Bisericii Ortodoxe a Kievului, Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary.

Procesiunea poate fi văzută intrând din paginile web ale Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro), pe adresa web: https://www.youtube.com/watch?v=o0BZeuvyPrI .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.