Pentru ziua de 9 martie, când sunt sărbătoriţi Sfinţii Patruzeci de Mucenici din Sevasta, gospodinele pregătesc:
Mucenici fierţi (se pot amprenta si cu o mica presa – forma speciala)

Ingrediente: 500 ml apă călduţă, o linguriţă de sare, nucă măcinată după gust, o linguriţă de scorţişoară, o linguriţă de sare, coajă rasă lămâie, 3 linguri zahăr, esenţă de rom, jumătate de pahar untdelemn, făină cât cuprinde.
(…)
Dacă vă întrebaţi de ce se fac mucenicii în formă de 8, gândiţi-vă că optul răsturnat e simbolul matematic al infinitului, iar Cei Patruzeci de Mucenici au câştigat, prin martiriul lor în lacul îngheţat şi prin toate celelalte chinuri, VEȘNICIA alături de Dumnezeu.

Mucenici (Măcinici) copţi
Ingrediente aluat: 1 kg făină, 500 ml apă, drojdie cât o nucă, o linguriţă de sare, nucă măcinată.
Ingrediente sirop: câteva linguriţe de miere, zahăr vanilat, puţină apă.
(…)
Mesaj important (Lacasuri Ortodoxe): Chiar dacă puteţi găsi foarte uşor mucenici copţi sau uscati, de cumpărat, vă recomandăm să îi pregătiţi în casă, alaturi de copii (care vor fi fericiti sa-i impleteasca si vor avea ce memora pentru anul viitor si pentru… copiii lor).
Oricum, cei pregatiti cu rugaciune, in casa, sunt si cei mai gustoşi!
O recomandare privind MODUL DE PREPARARE, pentru cele doua feluri de mucenici, gasiti dand click aici:

.






Spre slava lui Dumnezeu, un proiect realizat şi administrat de Asociaţia Lăcaşuri Ortodoxe
