Vezi cererile reprezentanților ortodocșilor pe lângă UE, formulate în fața Ministrului federal pentru Integrare Europeană și Afaceri Externe

În cadrul Politicii Europene de Vecinătate și al procesului de extindere europeană, reprezentanții ortodocșilor pe lângă Uniunea Europeană (ai CROCEI) i-au cerut Ministrului Austriac sprijinul pentru protejarea bisericilor și mănăstirilor ortodoxe din Kosovo și din partea de nord a insulei Ciprului, precum și în protejarea ortodocșilor din Ucraina.

Întâlnirea acestora cu Karin Kneissl, Ministrul Federal austriac pentru Integrarea Europeană și Afaceri Externe, a avut loc săptămâna trecută la Viena.

Informația a fost oferită de site-ul oficial al Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene .

Conform aceleiasi surse au mai fost prezentate opinii cu privire la:

– siguranța publică și imigrația ilegală,

– menținerea competitivității în contextul digitizării (în special în legătură cu reducerea sferei de intimitate),

– asigurarea stabilității în interiorul, dar și la granițele Uniunii, acordând o atenție deosebită perspectivelor de expansiune în zona Balcanilor de Vest.

Foto: Karin Kneissl, Wikipedia – autor foto: Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.