PS Timotei, despre CONTESTATARI: Hristos întotdeauna a avut parte de împotriviri, de atitudini ostile, dușmănoase!

“Cei de față au spus: Niciodată nu s-a văzut o astfel de minune în Israel!”. Însă, “erau, acolo, așa cum au fost și vor fi mereu, lângă oamenii aleși și buni: CONTESTATARII”, i-a avertizat Preasfințitul Timotei în aceste zile pe credincioșii ortodocși, atrăgând atenția asupra celor care nu vor, nici până astăzi, să părăsească întunericul.

“Mântuitorul Hristos voiește ca toți oamenii să se mântuiască”, a explicat Arhiereul, amintind cuvintele pe care Iisus le-a spus Ucenicilor Săi și făcând totodată trimitere la Evanghelia zilei de duminică, 15 iulie 2018, legată de vindecarea a doi orbi și a unui mut. Evaluând cu îngrijorare situația actuală cu care se confruntă credincioșii Bisericii, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a asigurat: “Această lumină a vieții, pe care au primit-o orbii din Evanghelia de astăzi(…), o primesc toți cei care Îl urmează pe El acum, în vremuri deloc ușoare – nu doar pentru oameni în general, ci mai ales pentru această lucrare a Mântuitorului Hristos în lume”.

Cuvântul rostit în fața numeroșilor credincioși strânși laolaltă în slujire alături de Arhipăstorul lor și de preoții coslujitori în Biserica din Negoiești (Jud. Prahova) – împodobită frumos și așteptând cu nerăbdare sfințirea unui nou centru social – a continuat, precizând faptul că nu există nicio noutate în noul val de contestatari cu care, cei ce urmează calea lui Hristos, se confruntă în zilele noastre, “pentru că El [Mântuitorul Hristos/LO] întotdeauna a avut parte de împotriviri, așa cum s-a întâmplat și în Evanghelia de astăzi; de atitudini ostile, dușmănoase”, amintind răspunsul acestor contestatari în fața faptelor minunate săvârșite: “În loc ca oamenii aceia să se bucure”, au ales să spună: “Cu domnul demonilor scoate pe demoni” (Matei 9, 34). “Cei care Îl urmăreau pe Mântuitorul, care doreau să-L prindă în cuvânt(…), care au spus cuvinte grele(…), erau cei care nu înțelegeau lucrarea lui Dumnezeu venit în lume din iubire față de omul suferind, față de omul despărțit de Dumnezeu”.

“El a dorit să aducă această lumină celor care erau întru întuneric, nu doar orbilor din Ierihon, din Ierusalim sau din Capernaum, ci tuturor celor care se aflau întru întunericul necunoștinței, adică departe de Dumnezeu, arătându-le cărarea către Împărăția Sa. Și, acesta este drumul luminos pe care doresc unii să meargă, căutându-L pe Dumnezeu – Viața Cea Veșnică”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.