EXCEPȚIONAL – 2018: Corul Seminarului Ortodox din Nairobi cântă “Doamne Iisuse Hristoase” în limba maternă

Într-un material video de excepție, pus la dispoziție recent de seminaristul Emmanuel Joel Macharia, care poate fi accesat din paginile Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe, intrând pe adresa: https://www.youtube.com/watch?v=XTU94HNfRQw puteți asculta Corul Seminarului Ortodox din Nairobi cântând, în limba maternă, “Doamne Iisuse Hristoase”.

Înregistrarea cântării a fost publicată sub forma unui videoclip de înaltă clasă și de calitate foarte bună a sunetului. Este de remarcat frumusețea uniformei seminariștilor, acompaniamentul și, nu în ultimul rând, prezența Mitropolitului local de Nairobi și Kenya, Makarios, care apare în mijlocul seminariștilor pe toată lungimea videoclipului.

Videoclipul durează aproximativ 3 minute, cântarea fiind redată integral.

Merită amintit faptul că Mitropolitul Makarios este un lingvist competent, vorbind, pe lângă limba greacă, engleză, franceză, rusă, italiană și o serie de dialecte africane. Acesta are scrieri numeroase, în primul rând scriind despre istoria ecleziastică trecută și actuală a Patriarhiilor antice, din Cipru și Rusia. A lucrat ca decan și a predat la Seminarul Patriarhal Ortodox “Arhiepiscopul Makarios al III-lea” din Nairobi. În acest timp a inițiat un program prin care elevii au tradus slujbele ortodoxe în mai mult de cincisprezece dialecte africane.

Mitropolitul Makarios a spus, de mai multe ori, că eforturile sale misionare nu sunt destinate prozelitismului, ci adresării de invitații către popor, de a veni să vadă ce sunt slujbele ortodoxe și apoi… să ia decizii. În slujbe, Mitropolitul combină limba greacă și dialectul local swahili.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.